Activiteiten gemeente Zwalm - Tickets en info

Erfgoeddag 'Zorg'

Erfgoeddag 'Zorg'

Een geïntegreerd erfgoedbeleid staat vandaag hoog op de agenda. Met ‘Zorg’ zoeken we dan ook toenadering tot de zorgsector. Het is dan ook het moment om de brug te versterken tussen de erfgoed en de zorg . We willen onze samenwerking verstevigen 

Ook de geschiedenis van de zorg zelf komt op deze Erfgoeddag aan bod. Hoe zag de zorgsector er in het verleden uit? Hoe is dit doorheen de eeuwen geëvolueerd tot de zorg die we vandaag kennen? En vooral, welke sporen vinden we hiervan terug in collecties en archieven. 

Daarom organiseert de gemeente Zwalm samen met de organisatie van Heemkundekring Zwalm en Woonzorgcentrum Huize Roborst een speciale Erfgoeddag.

Het programma luidt als volgt:
1) Rondleiding met uitleg over het gebouw 
2)Het ophalen van herinneringen met bewoners
3)Het erfgoedlab: met als thema 'School in Zwalm'

Kloosterlaan 1, 9630 Roborst
23 apr 2017
www.erfgoeddag.be
55-plus, Familie
editeer
Zwalm Kluistert - Jubileumconcert Zwalmfanfare en Luc Caals

Zwalm Kluistert - Jubileumconcert Zwalmfanfare en Luc Caals

De Zwalmfanfare bestaat in 2017 50 jaar! Voor het jubileumconcert in de Zwalmparel hebben we dan ook iets speciaals in petto. Naast de liederen die met het orkest worden gebracht, staat ook Luc Caals op de planken. 
Luc Caals werd geboren in Schoten (je weet wel, van Joske Vermeulen) op 11 augustus 1952. Hij woog 4 kilo 800 gram, en legde dus op dat moment al veel gewicht in de schaal.
In 1969 richtte hij een eigen orkestje op, en doopte deze formatie "The new born”. Hij zong, speelde bas en voelde dat zijn toekomst hoe dan ook op het podium zou liggen. Sindsdien stond hij voortdurend in ‘the spotlights’.

Speciaal voor dit jubileumconcert werden arrangementen geschreven voor Luc Caals, begeleiding door piano en de Zwalmfanfare samen. Op het programma staan klassiekers, zowel in het Nederlands als in het Engels. Liedjes als ‘Een beetje verliefd’, ‘Wonderful world’ en ‘To make you feel my love’ zullen orkestraal weerklinken in de Zwalmparel. Dit alles onder de deskundige leiding van dirigent Cary De Clercq.

Feestzaal de Zwalmparel
29 apr 2017
www.zwalmfanfare.be
Zwalm Kluistert
editeer
Zwalm Kluistert - Pappie loop toch niet zo snel

Zwalm Kluistert - Pappie loop toch niet zo snel

Lang leve het levenslied!
Het roert, ontroert, slaat en zalft.

Al meer dan 100 jaar is het levenslied de kortste route tussen lach en traan. Het levenslied is de tragikomische weerspiegeling van het dagelijkse leven via de mooiste melodieën. En toch; ons collectief geheugen loopt gevaar, brokkelt af. We dreigen die mooie liedjes te bagatelliseren, of nog erger, te vergeten. Hoog tijd dus voor een reddingsplan! Maggie MacNeal, Gert Verhulst, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans gaan op zoek naar de ware schoonheid achter een van de meest geplaagde kunstvormen van de Lage Landen. Alle vier zijn ze gebeten door de meest getormenteerde smartlappen en de geestigste levensliedjes.

Samen met zes fantastische muzikanten trekken ze met slechts één missie doorheen Vlaanderen: het blazoen van het levenslied weer oppoetsen. Met de nodige dosis humor en de juiste hoeveelheid galm zorgen ze voor een avond vol melancholie, sentimentaliteit en melodrama.

Van Zangeres zonder Naam tot John Terra, van Tante Leen tot Guido Belcanto. Johnny Jordaan, Johnny Hoes, Willy Alberti, Bobbejaan Schoepen, André Hazes en zoveel anderen. Herwaardeer zonder schaamte het repertoire van de allergrootste vertolkers van het levenslied.

*LIVE*
Jonas Van Geel (zang)
Maggie MacNeal (zang)
Gert Verhulst (zang)
Jelle Cleymans (zang en gitaar)
en 6 muzikanten

Sportlaan 1, Munkzwalm
13 mei 2017
www.garifuna.be/artiesten/jonas-van-geel-maggie-macneal-gert-verhulst-jelle-cleymans
Zwalm Kluistert
editeer
Zwalm Kluistert - William Boeva met "Reset"

Zwalm Kluistert - William Boeva met "Reset"

Na zijn eerste succesvoorstelling ‘Megalomaan’, ging het leven van William als één grote rollercoaster: nu en dan stevig over de kop, met onverwachte bochten en hier en daar de occasionele misselijkheid. Nu de rit voorbij is en William weer met beide voeten op de grond staat, blijft er een onbehaaglijk gevoel in de maag. De spannende rush was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, maar hij zat niet echt aan het stuur. Alles is veranderd, maar is hij zelf veranderd? Aanvaarden de mensen hem nu om wie hij echt is… Of om wat hij doet… Of omdat het moet?

Bij elk antwoord komt er een nieuwe vraag. Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien, de boel te resetten en opnieuw op te starten. Nog sneller, nog scherper én nog verrassender. Want er is nog zoveel te vertellen.

Sportlaan 1, Munkzwalm
16 jun 2017
www.williamboeva.be
Zwalm Kluistert
editeer
             Meldingen   Sitemap   Contact    

© 2017 Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory