Streek- en hoeveproducten uit de Zwalmstreek

Bierhalle Schepens - Zwalmse tripel

Bierhalle Schepens te Zwalm (Paulatem) biedt je niet alleen alle streekbieren uit de streek aan, maar is ook de eigenaar van de merken Zwalmse Tripel en het Zwalms aperitief. De Zwalmse Tripel is een stevige tripel, met fruitige en bittere toetsen. Een bier voor de kenner, maar vooral voor de lekkerbek.

Paulatemstraat 42, 9630 Zwalm
055 49 83 47
zwalm@schepensbierhalle.be
www.schepensbierhalle.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Dranken
editeer

Boerderij De Lekkerbek

Sedert 2001 kweekt boerderij De Lekkerbek in de mooie Zwalmvallei, runderen en kalveren en dit kleinschalig en met grote zorg voor het dierenwelzijn en de kwaliteit van het eindproduct. Zij willen hun passie voor het boerderijleven met jou delen door het aanbieden van bijzonder lekker en gezond runds- en kalfsvlees.

editeer

Breydel

Vleeswaren Antonio – beter gekend als Breydel – is een modern en groeiend bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen, met als topproducten de Breydelham en het Breydelspek.

Legen Heirweg 2, 9890 Gavere
093 89 69 80

www.breydel.be/nl
Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Vlees
editeer

Brouwerij Roman

Als oudste familiebrouwerij van België, staat Brouwerij Roman bekend om zijn rijke assortiment aan bieren.  Deze worden één voor één gebrouwen op ambachtelijke wijze, met traditioneel vakmanschap en veel liefde voor het bier en dat al bijna 5 eeuwen lang…

Hauwaart 105, 9700 Oudenaarde
055 45 54 01

www.roman.be/nl
Kopen ter plaatse, Groepsbezoek mogelijk, Dranken
editeer

Brouwerij Smiske

Deze voormalige limonadefabriek werd in 1995 door Johan Brandt omgetoverd tot artisanale brouwerij. Hier heeft het bier nog tijd om bier te worden. Het bier 'Smiske' is een ambachtelijk biertje dat beschikbaar is als Smiske blond, Smiske bruin en Smiske extra.

Driesleutelstraat 1, 9700 Mater
0475 36 44 89
smisje@pandora.be
www.smisje.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Dranken
editeer

Brouwerij Van Den Bossche

Wie België zegt, zegt bier. Wie Vlaamse Ardennen zegt, zegt artisanaal bier. Brouwerij Van Den Bossche is zo een artisanaal en familiaal bedrijf. Bieren als 'Pater Lieven' (blond, bruin of tripel), 'Buffalo' (Bitter of Stout) en 'Lamoral' verdienen het om meer en meer gekend en gedronken te worden. Klasse!

Sint-Lievensplein 16, 9550 Sint-Lievens-Esse
054 50 04 11
info@paterlieven.be
www.paterlieven.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Dranken
editeer

Christiana Bronnen

Toen de Heilige Christiana in achtste eeuw in Dikkelvenne neerstreek, deed ze er op miraculeuze wijze bronnen ontstaan. Eén van die bronnen werd later de Christianabron gedoopt en is tevens de merknaam. Het bedrijf zag het levenslicht in 1938 en nu bottelt Roni Leyman er alle soorten waters en limonades en dat deden vader en grootvader hem al voor.

Rotsestraat 7, 9890 Dikkelvenne
0476 47 28 84
info@christiana.be
www.christiana.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Dranken
editeer

Cressana

17 jaar lang leverde Cressana biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Traditie en hedendaagsheid gecombineerd tot een wonderlijk product.

Borstekouterstraat 66, 9630 Zwalm
055 49 73 00
info@cressana.be
www.cressana.com/nl
Kopen ter plaatse, Groepsbezoek mogelijk, Groenten en fruit, Dranken
editeer

De goede zaak

Sinds de zomer van 2018 is vegetarisch cateringbedrijf De Goede Zaak gehuisvest in de voormalige burgemeesterswoning van Sint-Maria-Latem. In hun atelier spitsen ze zich ook toe op het maken van ambachtelijke seitan, een gezonde en hartige vleesvervanger. Naast de pure variant verwerken ze dit ook in verschillende bereidingen, broodbeleg en tapas.

editeer

Crumuli - Bakatelier De Smet

De dorpsbakkerspeculoos die kraakt en smaakt is gemaakt met de beste ingrediënten en gegeerd tot ver over de grenzen. Al sinds begin 1900 werden deze krokante koekjes gebakken in een bakkerij aan de kerk in Borsbeke (Herzele).

Provincieweg 80, 9552 Borsbeke
0495 30 32 45
info@borsbeeksespeculoos.be
www.borsbeeksespeculoos.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Brood/gebak/zoetigheden
editeer

Fruithoeve Picard

Rechtstreeks van het land naar de klant, is de leuze bij fruithoeve Picard. Het telen van appels en peren verving de vroegere activiteiten van een klein landbouwbedrijf. Er is ook lekkere honing beschikbaar dankzij de zes bijenkasten die het bedrijf heeft en je kan er ook vers appelsap kopen.

Kromstraat 30, 9667 St-Maria-Horebeke
0475 51 88 99
bart.picard@telenet.be
www.fruithoevepicard.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Honing, Groenten en fruit
editeer

Hoeve t' Alkeveld

Dit op en top gemengd bedrijf is een echt familiebedrijf waar het melken van een honderdtal koeien de dagelijkse grondstof is voor de lekkerste zuivelproducten zoals ijs, pudding, yoghurt en rijstpap. Het is er ook gezellig toeven en proeven. Altijd leven in de boerderij.

Steenbekestraat 6, 9620 Zottegem
0494 13 11 55
hoevetalkeveld@telenet.be
www.hoevetalkeveld.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Zuivel
editeer

Hoevebakkerij Pede

Bakkerij Pede is niet voor niets een echte hoevebakkerij. De melk en eieren komen rechtstreeks van de dieren op de boerderij naar de bakkerij. Bakker Gert houdt regelmatig workshops en staat ook op de markt. Daarnaast laat hij ook zijn Pedevinck-bier brouwen. Aan de hoeve is ook een B&B gevestigd. Voor lekkere mattentaarten hoef je niet altijd tot in Geraardsbergen te rijden...

editeer

Hoeveslagerij Rooigemvallei

In dit bedrijf is de gesloten kringloop het uitgangspunt van duurzaamheid en betrokkenheid. (H)eerlijk vlees. Van akkerbouw en veeteelt op de eigen hoeve tot de lekkerste stukjes varkensvlees. De dieren zijn de trots en worden met de grootste zorg gekweekt. Alle Rooigemvalleivlees wordt eigenhandig bereid.

Rooigemstraat 19, 9750 Huise
0497 99 80 34
info@rooigemvallei.be
www.rooigemvallei.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Vlees
editeer

Imker Guido Demaertelaere
editeer

Imker Patrick Buerms
editeer

Imkers Rik Stroef - Barbara Sys
editeer

Ourobouros

De naam van dit bio-bedrijf stamt uit de Griekse mythologie en is de naam van een slang die zich vastbijt in zijn eigen staart. Hiermee wordt de eeuwige cyclus van de natuur en ook de landbouw gesymboliseerd. De producten die zij produceren zijn: vergeten groenten, verse keukenkruiden en appelsap.

Temmerstraat 6, 9630 Zwalm
0494 41 12 78
info@ourobouros.be
www.ourobouros.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Groenten en fruit
editeer

d' Ouwegemse Fluitjes

Het was tijdens het joggen dat twee vrienden besloten de 'Fluitjes' in Ouwegem nieuw leven in te blazen. Het eeuwenoude snoepgoed, in de vorm van een fluitje, werd meteen in al zijn eer hersteld. Intussen zijn de vrienden met vier en zorgen ze voor fluitjes, fluitjesfeesten en kwam er ook een biertje op de markt: het Slaefke.

Ouwegemstraat 68, 9750 Ouwegem
0477 28 48 85
eric.michels@telenet.be
www.ouwegemsefluitjes.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Dranken, Brood/gebak/zoetigheden
editeer

Seghers Koffiebranders

Seghers koffiebranders is een familiebedrijf uit Zwalm waar op ambachtelijke wijze koffie wordt gebrand tot de heerlijkste smaakaroma's. Proef de mokka, dessert, decafeïne of Java doré en laat je overtuigen door de zachte, maar intense smaken.

Bosseveld 4, 9630 Munkzwalm
055 42 56 43
benjamin@seghers.coffee.
seghers.coffee/
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Dranken
editeer

Stokerij Van Damme

Stokerij Van Damme is een bedrijvige vierkantshoeve aan de poort van de Zwalmstreek, in het landelijke Balegem. De productie van Balegemse jenever is sinds 1862 de centrale activiteit van de boerderij. Niemand ontkomt aan de Baleghemse Ode Flanders. Maar er is ook lekkere krieken- of citroenjenever. Deze hoevestokerij is uniek in Vlaanderen.

Issegem 2, 9860 Oosterzele-Balegem
093 62 50 25
info@stokerijvandamme.be
www.stokerijvandamme.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Dranken
editeer

Vierhoekhoeve

25 jaar geleden waren ze in de Vierhoekhoeve al bezig met "verbreding" op de boerderij. Met hun boerderijklassen waren het pioniers. Vandaag zijn kinderen ook nog meer dan welkom. De hoeveproducten zoals bier- en kruidenkazen, ijstaarten en desserten en ook confituur en honing kwamen er een tiental jaren geleden bij. Vooral het bolletje bierkaas is niet te versmaden.

Brielstraat 71, 9860 Gijzenzele
0473 55 50 70
contact@devierhoekhoeve.be
www.devierhoekhoeve.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Groepsbezoek mogelijk, Honing, Zuivel, Brood/gebak/zoetigheden
editeer

Wijnen De Gusseme

Toen Marnix in 1988 vertelde dat hij wou wijn maken en daarvoor zijn druiven zelf ging kweken, verklaarde de plaatselijke bevolking hem voor gek. Hij stond toen aan de wieg van de wijnbouw in België. Met zijn kleine wijngaard op de flanken langs de Zwalmbeek bouwen, oogst hij nu resistente druiven voor zijn witte en rode wijn. Extreem lekker.

editeer

Wijnen Driesse

Een uit de hand gelopen midlifecrisis, noemt Marc Van Den Driessche zijn eenmansbedrijf. Een lap grond en een passie voor wijn, meer had deze wijnboer niet nodig om een bedrijf uit de grond te stampen dat zich specialiseert in mousserende wijn. En een verschil met al die andere mousseux of prosecco's proef je niet!

Oordegemstraat 32, 9520 Vlierzele
0495 32 68 16
info@driesse.be
www.driesse.be
Kopen ter plaatse, Verkrijgbaar in het Streekpunt, Dranken
editeer

't Zwalm Patatje

De teelt en de verkoop van aardappelen staat in dat bedrijf centraal. Mensen kunnen er doorlopend terecht. Aardappelen zijn het ganse jaar beschikbaar door vroege en latere oogsten.

editeer

Zwalmbeekhoeve

Schoonste boerin van Vlaanderen 2017-2018 Mieke Verniest en Luc De Reu willen samen met Els Desmet hun hoeveproduct rechtstreeks tot aan de consument brengen. Verser kan niet!
Het varkensbedrijf heeft heel veel aandacht voor het dierenwelzijn en is op en top duurzaam door eigen kweek, eigen kweekvoer en een hoge gezondheidsgraad. eerlijk en recht van bij de boer.

editeer

             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory