Het Bankje

Theaterverhalen in open lucht

 
Ook deze zomer neemt Zwalm opnieuw deel aan het project ‘Het Bankje’. De podcast brengt theater - zelfs in coronatijd - tot bij het publiek. Je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje, scant de QR-code en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

‘Het Bankje’, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelde podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.

Om ‘Het Bankje’ te realiseren, werken acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars samen. Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zullen deze zomer van 1 juli tot 30 september 2021 te beluisteren zijn in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

We stippelden 2 fietsroutes uit in Zwalm die je ook kan combineren tot een 1 langere tocht. Je kan het parcours downloaden als een pdf- of gpx-bestand:
Kan je de routes niet kan downloaden of afdrukken? Haal dan gerust een exemplaar af in het gemeentehuis, bibliotheek of streekpunt.

We wensen je alvast veel luister- en fietsplezier!