Hulp nodig? Wil je helpen?

Hulp nodig? 
 
Zie je er als oudere tegenop om tijdens de huidige Coronacrisis je noodzakelijke boodschappen te doen? Kan je jouw huis niet verlaten omdat je besmet raakte met het COVID-19-virus, je terugkeerde van verlof uit een rode zone of moet je noodgedwongen door contact met een besmet persoon in quarantaine? Ook dit kan voor bijkomende problemen zorgen, want jouw huis verlaten voor boodschappen of langsgaan bij de apotheek is eigenlijk niet toegelaten en laat je dus best over aan iemand anders. Kijk eerst even in je directe omgeving of iemand jou uit de nood kan helpen. 


Heb jij geen familie, vrienden of buren die je hierbij kunnen helpen?
Aarzel dan niet en neem contact op met onze centrale infolijn 055 49 91 91.
Wij bekijken elke zorgvraag en zoeken naar een oplossing of koppelen je aan één van onze vrijwilligers. 

Wil je helpen? 

Je kan dit kaartje bij de buren in de bus steken om jouw hulp aan te bieden. Zij kunnen jou dan contacteren wanneer ze iets nodig hebben. 

We zijn ook steeds op zoek naar vrijwilligers: mensen die kosteloos af en toe een deel van hun tijd willen schenken aan het contacteren van onze ouderen of aan boodschappen doen voor iemand in nood. Wil je graag vrijwilliger worden in onze gemeente? 
Klik dan door en registreer je! 

De Vlaamse Overheid dringt er wel op aan om ook in het vrijwilligerswerk afstand te houden van elkaar! Vermijd fysieke sociale contacten  tussen mensen die daarvoor geen band hadden en breng geen nieuwe groepen van mensen samen.  Dat is immers ontzettend belangrijk om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk te vertragen. Ga je boodschappen doen? Deponeer ze dan bijvoorbeeld voor de deur of lever ze af zonder fysiek contact en met voldoende afstand.
 


            Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory