Kunstendag voor kinderen

De liefde voor cultuur en de deelname eraan, kan je leren. Hoe vroeger, hoe beter zelfs. Dat blijkt uit onderzoek naar culturele participatie. Hoe vroeger kinderen met kunst en cultuur in contact komen, hoe meer ze er op latere leeftijd van houden en meedragen. Deelnemen aan cultuur helpt bovendien de zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling van kinderen, waarvan ze de rest van hun leven verder kunnen genieten.

Kunstendag voor Kinderen is een vaste stip geworden in de kinderagenda’s. Ieder jaar nemen tienduizenden kinderen en volwassenen deel aan de activiteiten. Zwalm kon dan ook niet achterblijven en nam in 2019 voor de eerste keer deel. We mochten 75 kinderen verwelkomen. 

Kunstwedstrijd met 40 prijzen!

In het kader van de COVID-19 pandemie is de Kunstendag voor Kinderen 2020 geannuleerd, maar als alternatief is er een kunstwedstrijd met heel wat prijzen!

 

Tot zondag 6 december kan je deelnemen aan onze kunstwedstrijd met als thema "Kinderen koning". Denk aan tekeningen, knutselwerkjes, gedichten, verkleedpartijtjes, dans, toneel, zang, vlogvideos, ... Alles is mogelijk! Laat je creativiteit de vrije loop en post het resultaat op Facebook met de hashtag #kinderenkoninginzwalm, mail het naar jeugd@zwalm.be of breng het binnen in het gemeentehuis wanneer je het moeilijk via een foto of video in beeld kan brengen. Vermeld bij die laatste zeker je naam, je leeftijd en je e-mail adres. 

Er zijn in totaal 40 prijzen te verdelen! 

  • 20 knutselpakketten van Mynye Recycling: een bouwpakket van een robot, een link naar hoe je hem maakt en een papieren werkbeschrijving.

  • 20 boomweavingpakketten van Lappie Lapstok: Pimp je boom! Eerst wordt er een amulet geweefd van kippengaas en gerecyclede stukjes touw in allerlei kleuren. Dit kan ook in een bepaalde vorm geknipt worden. Wanneer dit klaar is versieren de kinderen een toegewezen boom en hangen het amulet eraan vast.
 
 
 Veel inspiratie gewenst! 

 Voorbije edities

 


Kunstendag voor Kinderen Zwalm 2019 (2+)

Fiets je schilderij en knutsel mee met Mynye Recycling!

Neem plaats, kies je kleuren, trap op de pedalen en zie hoe de kleuren zich vermengen. Trap sneller of langzamer, elke keer weer anders! Een unieke ervaring voor jong en oud! Speciaal voor wie beter met zijn handen uit de voeten kan, zijn er handfietsen. Ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunstwerkje krijg je mee naar huis.

Neem plaats aan de tafel en knutsel mee met Mynye Recycling. We maken een vogelhuis uit brik!

             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory