vakantie en jeugdwerking

 Reizen

  • Het is sterk afgeraden, maar mogelijk om te reizen vanuit België. De binnenkomst in het land van bestemming hangt echter ook af van de toestemming van het land in kwestie.
    Het COVID-19-virus is wereldwijd aanwezig in meer of mindere mate. Een kleurencodesysteem toont de gradatie van risico aan binnen elke zone. Bovendien leggen landen mogelijks ook zelf beperkingen op aan reizigers afkomstig uit België. Alle informatie voor reizigers wordt gebundeld op de website van de FOD Buitenlandse zaken in een kaart aangevuld met reisadviezen per land. Die reisadviezen zijn sterk onderhevig aan veranderingen, en reizen naar een bestemming kan op elk moment terug afgeraden worden. Indien je van plan bent om een reis naar het buitenland te maken, is het sterk aangeraden om het reisadvies van Buitenlandse Zaken te raadplegen dat continu up-to-date gehouden wordt.

  • Kom je terug uit het buitenland? De Belgische aanpak voor de terugkeer van reizigers maakt een onderscheid tussen rode, oranje en groene zones. Afhankelijk van het land of de regio waaruit je reist gelden andere maatregelen na terugkeer in België (Passagier Locatie Formulier, quarantaine, test). Deze zones kan je terugvinden op de kaart gepubliceerd op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Klik op de regio waaruit je reist en een tekstvak met de te volgen regels zal verschijnen.
 
Jeugdwerking

  • Het gebruik van buitenspeeltuinen is toegelaten voor kinderen onder de 12 jaar. Voor ouderen gelden de regels omtrent samenscholing.
  • Speelpleinwerking en sportkampen mogen doorgaan voor kinderen onder de 12 jaar en zonder overnachting. 
    Inschrijven voor het jeugdaanbod gebeurt via onze webshop.  
  • Scouts & Chiro: enkel toegestaan voor kinderen onder de 12 jaar. Beide Zwalmse jeugdverenigingen beslisten om hun werking tijdelijk op te schorten. Voor meer informatie hou je best hun website of sociale media in het oog.  
  • Voor sport- en jeugdinitiatieven, kampen en stages voor -13-jarigen op  het grondgebied van Zwalm vraag je de toelating van het lokaal bestuur. Je kan minstens 3 weken vooraf een toelating aanvragen door middel van een mail gericht aan sport@zwalm.be of jeugd@zwalm.be met vermelding van de activiteit, locatie, datum en welk draaiboek gevolgd wordt. Voor jeugdkampen wordt meestal het draaiboek van De Ambrassade gevolgd.  
 


            Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory