Tussenkomst warme maaltijden op school

De prijzen voor warme maaltijden op school variëren de dag van vandaag al gauw tussen de € 3 à € 5 per dag. Helaas is deze kostprijs voor vele gezinnen niet meer betaalbaar. Nochtans is een dagelijks, gezonde en warme maaltijd erg belangrijk. Kinderen van gezinnen met een laag inkomen zijn dan ook kwetsbaar en hebben vaak geen toegang tot zo’n maaltijd. In het kader van de kinderarmoedebestrijding wil het OCMW hier dan ook graag een helpende schakel zijn.

In het kader van de bestrijding van kinderarmoede voorziet het OCMW Zwalm een tussenkomst voor kinderen van de peuterklas tot en met het 6de middelbaar die op school een warme maaltijd nuttigen en houder zijn van een Zwalmse vrijetijdspas. De tussenkomst wordt verleend voor het volledige bedrag van de warme maaltijd.

Hoe aanvragen? 

  • Indien je nog geen vrijetijdspas hebt en denkt hiervoor in aanmerking te komen dan maak je een afspraak met de sociale dienst. Zij zullen jou hier verder in begeleiden.
  • Ben je wel in het bezit van een vrijetijdspas dan kan je op deze pagina het aanvraagformulier voor de tussenkomst downloaden.
  • Per kalendermaand vul je dit formulier in en voeg je hierbij de factuur van de school of de kastickets op naam  van de leerling met de  vermeldingen van de maaltijd en  de kostprijs. De betalingsbewijzen mogen niet ouder zijn dan 60 dagen.
  • Dit formulier dien je vervolgens terug te bezorgen aan de sociale dienst (via afgifte, mail: sociale.dienst@zwalm.be of met de post).
  • Je aanvraag voor een tussenkomst wordt vervolgens voorgelegd aan de OCMW-raad (Bijzonder Comité vanaf 2019) en bij een positieve beslissing word je tussenkomst verleend voor de warme maaltijd. Let wel enkel een warme maaltijd wordt in aanmerking genomen (geen dranken en geen desserts).
 Zuidlaan 36
9630 Zwalm
sociale.dienst@zwalm.be
T 055 49 91 91 

Al onze diensten werken enkel na afspraak. Een afspraak maak je via de centrale infolijn (T 055 49 91 91).

De dienst blijft wel op onderstaande uren telefonisch beschikbaar:
maandag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u.
dinsdag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u.
woensdag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u.
donderdag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u. - 17.30 tot 19.30 u. 
vrijdag: 9 tot 12 u.
Opgelet: tijdens de maanden juli en augustus is de sociale dienst niet bereikbaar op donderdagavond 
 

            Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory