Renteloze lening voor energiebesparende maatregelen

Vlaamse energielening aan 0% 

In 2017 kan je nog volop genieten van energiepremies, fiscale voordelen en van de energielening.

Energielening

Met een energielening kan je werken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning. Je kunt maximaal 10.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. In principe bedraagt de intrest tussen de 0 en de 2 %, afhankelijk van je financiële mogelijkheden. Het gemeentebestuur besloot om de energielening volledig renteloos te maken voor iedere inwoner en de gemeente neemt de eventuele rentelast op zich. Deze energielening kan je aanvragen via de ‘energiehuizen’. Voor onze gemeente is dit SOLVA.

Meer info over de energielening: www.energiesparen.be/energielening.

Hoe aanvragen?

Energiepremies

Het pakket energiepremies wordt toegekend en uitbetaald door de netbeheerder Eandis. De nadruk ligt op isolatiemaatregelen in bestaande woningen en op investeringen in groene energie. Voor wie grondig renoveert en minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert vanaf 2017 werd de ‘totaalrenovatiebonus’ ingevoerd.

Voor nieuwbouw krijg je bij een E-peil van maximaal 30 automatisch een korting van 50 % op de onroerende voorheffing en dit gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van maximaal E20 bedraagt de korting 100 % op de onroerende voorheffing, eveneens gedurende 5 jaar.

Meer info over alle energiepremies en fiscale voordelen: www.energiesparen.be/subsidies.

 

             Meldingen   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory