Asbest verplicht verpakt aan te leveren op containerpark

Vanaf 1 juli is het verplicht om asbest verpakt aan te leveren op het recyclagepark. Een Vlaamse verplichting om transporten van asbest zo veilig mogelijk te laten verlopen. Niet alleen tijdens de afbraak, ook tijdens het vervoer kunnen er immers asbestvezels vrijkomen. 

Hoe ga je te werk? 

Verpak het asbestafval goed in doorzichtige zakken of plastic folie, zorg dat de verpakking niet kan scheuren en er geen asbestvezels kunnen vrijkomen. Plak hiervoor alles goed af met stevige plakband. Hierbij is het belangrijk dat het pakket hanteerbaar blijft, zodat het voorzichtig in de asbestcontainer kan worden gelegd op het recyclagepark. 
 
Gebruik steeds de nodige bescherming (beschermingspak, handschoenen en mondmasker) en biedt dit na gebruik mee aan, goed verpakt, op het recyclagepark. 
Gebruik eigen doorzichtige zakken of plastic folie (min. 100 micron, liever 150 micron). 
 
 

Inzameling aan huis 

Je kan ook kiezen om je asbesthoudende golfplaten aan huis te laten ophalen. Na betaling van 40 euro wordt een platenzak met asbestpreventiekit thuis geleverd. Een asbestplatenzak kan max. 20 platen (ongeveer 500 kg) bevatten. Voor meer info contacteer de IVLA-infolijn op 0800 90 270.


 


            Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory