Help gemeente Zwalm aan subsidies voor 2 klimaatvriendelijke projecten

Stroomversneller brengt overheid en burgers samen

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden en gemeenten lokale energieprojecten op touw. Zo hebben de gemeenten uit Zuid-Oost-Vlaanderen samen hun klimaatplan goedgekeurd en zet dus ook de gemeente Zwalm in op klimaatacties. Intussen lanceerde Vlaamse energieminister Tommelein ook het platform Stroomversnellers. Daar worden de gemeenten op uitgenodigd om uit hun klimaatacties concrete realisaties voor te stellen. In onze regio hebben 14 gemeenten 30 projecten ingediend bij www.stroomversnellers.be.
 
Help Zwalm aan een startbudget
Welke projecten gerealiseerd kunnen worden? Dat bepaal jij!
De inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Lede, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Zottegem en Zwalm kunnen stemmen op de projecten uit hun gemeente. Alle projecten kaderen in het klimaatplan om de gemeente klimaatgezond te maken.
Zodra 1% van de volwassen bevolking heeft gestemd (dat zijn 66 stemmen in Zwalm) ontvangt de gemeente van de minister een startbudget om een project uit te voeren.
Help jij Zwalm mee aan een startbudget? Stem dan zeker vóór 7 oktober op je favoriete energieproject van de gemeente Zwalm via www.stroomversnellers.be.
 
De projecten van Zwalm zijn:
Elektrische wagen containerpark
Sinds enkele jaren is een omvangrijke ruimtelijke planningsprocedure ingezet om in de nabije toekomst het containerpark en gemeentelijke loods te kunnen combineren op een duurzaam en hedendaags milieupark op de voormalige steenbakkerijsite, centraal gelegen in Zwalm. Duurzaamheidscriteria zullen in dit project zeker een rol spelen. Een eerste stap kan nu al gezet worden; de aankoop van een elektrische dienstwagen voor het containerpark.

Isolatie cafetaria sporthal
De eerste voorbereidende administratieve stappen voor een nieuwe cafetaria aan de sporthal en tevens extra ontmoetingsruimte aan de recreatiesite zijn reeds gezet. Met hedendaagse, klimaatvriendelijke isolatiematerialen kun je gemiddeld 30% op de energiekosten besparen. Daarnaast verbetert isolatie ook het binnenklimaat in het gebouw. In de winter zal het langer warm blijven en in de zomer wordt de warmte buiten gehouden. Ook het thermisch comfort zal toenemen: de temperatuur blijft meer constant en er is minder snel last van koude luchtstromingen.
  


            Sitemap   Meldingen   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory