Skatepark, sportveld en grasveld open op reservatie

Vrijdag 15 mei kondigden minister Dalle en minister Somers aan dat skateparken en sportterreinen in de buitenlucht terug open gaan voor verenigingen en groepen van maximaal 20 kinderen en jongeren met begeleiding en met respect voor fysieke afstand. Zo kunnen ook kinderen en jongeren die niet in een sportclub zitten terug sporten en skaten. In Zwalm worden deze opnieuw toegankelijk gemaakt op reservatie. Dat moet toelaten controle en handhaving uit te oefenen. 

Via het nieuwe afsprakensystem kan een volwassene een groepsreservatie maken voor 1 uur skaten of sporten. Vervolgens krijgt die een e-mail bevestiging die als bewijs kan voorgelegd worden bij een controle. In de bevestiging worden ook alle regels uitgelegd. Zo mogen er maximaal 20 personen tegelijk op het skatepark en sportveld, en moet iedereen 1,5m afstand houden. Iedereen brengt zijn eigen sport- en spelmateriaal mee en deelt dit met niemand. Gsm’s voor het maken van foto’s of filmpjes mogen niet doorgegeven worden. Na het skaten of spelen moet men de handen wassen. Diegene die reserveert wordt geacht toezicht te houden. Het Lokaal Bestuur rekent op de verantwoordelijkheidszin en het gezond verstand van iedereen om dit te doen slagen.   

Op bepaalde drukke momenten zoals op woensdagen en in het weekend worden er wel vrijwilligers aangesteld die toezicht houden. Zo zal er een toezichter aanwezig zijn van 13 tot 18 u. op 21, 23, 27 mei en 3 juni. Kinderen zonder begeleider kunnen dan langskomen en kijken of er plaats is. Op andere momenten dient er gereserveerd te worden.  

Verenigingen die een groepsactiviteit willen organiseren op het grasveld moeten dit melden aan de Sportdienst via deze link. Er kunnen tot 3 groepen van elk maximum 20 personen tegelijk op het grasveld een activiteit organiseren.  


            maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory