Spelenderwijs de natuur ontdekken in de Kaaihoeve

De Kaaihoeve is de ideale uitvalsbasis om met de kinderen de natuur te (her)ontdekken! Zowel in als rond het centrum kan je op een interactieve manier bijleren over natuur- en milieuthema's of bijzondere dieren en planten observeren. 
Ontdek het blotevoetenpad in de natuurtuin. In onze spiraal ligt er om de twee een andere ondergrond. Een korte maar zeer intense ontdekkingsreis voor de voeten.
In en rond de Kaaihoeve kan je vanaf nu op schattenjacht! Gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar beleven een anderhalf uur durend avontuur op een wandeling van ongeveer 1,3 km. Je kan er ook op stap met de gezinsrugzakjes.

In de natuurtuin kan je uitblazen, maar ook leuke natuurelementen beleven. Elk jaar ziet de tuin er ietsje anders uit. Sinds 1997 is de natuurtuin in volle ontwikkeling. Er is een natuurlijke speelzone in de tuin met de wilgenhut (met tunnel) en de reuzengrote mikado.
In en vooral rond de Kaaihoeve kan je de tentoonstelling 'Biodiversiteit - alles hangt samen' bezoeken. Deze schitterende expo over biodiversiteit leert je welke rol ze speelt in alle facetten van ons leven. Met de ontdekbrochure kan je op interactieve tocht doorheen de modules in de natuurtuin. Voor kinderen (+8 jaar) is een aparte rode draad voorzien: informatie wordt afgewisseld met leuke opdrachtjes en korte tips voor thuis.
De (interactieve) informatie van de buitententoonstelling 'Kaaitoeren' zet je ertoe aan om gericht een aantal aspecten van het landschap en de natuurwaarden in de omgeving van De Kaaihoeve waar te nemen.
In de benedenverdieping van de hoeve zijn de vogelkijkkasten zeker een bezoekje waard. Op de bovenverdieping kunnen kinderen terecht in de doe-hoekjes om te knutselen.

Openingsuren
De natuurtuin is altijd toegankelijk, ook als de Kaaihoeve gesloten is. 
Tot en met 31 maart 2017 maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur of op afspraak 
Vanaf het eerste weekend van de paasvakantie (zaterdag 1 april 2017) tot en met zondag 15 oktober 2017:
  •    maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur
  •    zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 (ook op feestdagen in het weekend)
  •    op afspraak 
Contact en info 
Provinciaal Natuureducatief Centrum De Kaaihoeve
Oude Scheldestraat 16 - 9630 Meilegem (Zwalm)
 
             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory