Activiteiten gemeente Zwalm - Tickets en info

Zwalm Kluistert - Thomas Smith met 'STRAK'

Zwalm Kluistert - Thomas Smith met 'STRAK'

Een nieuw begin, een halve eeuw en een strakke show.

Sinds 1 januari 2017 is het officieel: Thomas Smith is Belg. Ja, hij kent de cultuur. Ja, hij kan de taal. Ja, hij speelt hele shows in het Nederlands. Hij woont al bijna zijn hele leven in Vlaanderen, maar heeft zich nooit laten naturaliseren. Als Johnson, Farage en consorten zich niet hadden gemoeid, was dat waarschijnlijk ook zo gebleven. De Brexit werd ook meteen de exit van Britse Belg Smith. Over een brain drain gesproken!

2017 is ook het jaar dat Thomas een halve eeuw zichzelf viert! Niemand gelooft het, maar hij is 50 lentes jong. Op 29 juni breekt er een nieuwe periode aan voor hem: die van de 50-plussers. Eén ding is zeker: een paar vooroordelen over die leeftijdscategorie gaan moeten worden aangepast. "Rustig genieten van de oude dag?” Niets voor Thomas! Sterker nog, hij onthult dit jaar een nieuwe show!

STRAK: zo heet de nieuwe show. Voor het eerst zal Thomas simultaan touren in België en Nederland met dezelfde show. In STRAK legt Smith de nadruk op veel materiaal en strak vertelde anekdotes. Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid natuurlijk!

Sportlaan 1, 9630 Zwalm
6 okt 2017
thomassmith.be/
Zwalm Kluistert
editeer
Zwalm Kluistert - Danny Fabry met "Zonder Zorgen Show"

Zwalm Kluistert - Danny Fabry met "Zonder Zorgen Show"

Voor de derde maal organiseren we in de Week van de Derde Leeftijd een Zwalm Kluistert-namiddag in de Zwalmparel.

Na meer dan 40 jaar op het podium weet Danny Fabry zijn publiek nog steeds te boeien met een eindeloze reeks hits zoals ‘Kijk eens diep in mijn ogen’, ‘Zo is het leven’, ‘Ik mis je’ en ‘Anita’. Bij deze gelegenheid brengt hij zijn vrienden zangeres Sabine en acteur Jef De Smedt, die het personage Jan Van Den Bossche vertolkt in Familie, mee. Danny Fabry en Sabine geven prachtige duetten ten beste, Jan De Smedt zorgt voor de komische noot in de namiddag.

Sportlaan 1, 9630 Zwalm
20 nov 2017
dannyfabry.yolasite.com/
Zwalm Kluistert, 55-plus
editeer
Zwalm Kluistert - Crescendo + Les goûts authentiques - Kerstconcert

Zwalm Kluistert - Crescendo + Les goûts authentiques - Kerstconcert

Crescendo is een gemengd koor dat vorig jaar zijn 50steverjaardag vierde. Het koor staat onder de deskundige leiding van Marleen Bijl.

In het kerstconcert komen, naast klassieke meesterwerken ook nog de populaire kerstliedjes aan bod die uiteraard iedereen mee kan zingen. het koor wordt begeleid door de muzikanten van "Les Goûts Authentiques".

Kerk Rozebeke, Rozebekeplein, Zwalm
16 dec 2017
www.vzwcrescendo.be/
Zwalm Kluistert
editeer
Zwalm Kluistert - Jan De Wilde & Vrienden

Zwalm Kluistert - Jan De Wilde & Vrienden

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2017. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …

De voorbij jaren trok hij voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De ‘Dag meneer De Wilde’ Theatertour overtrof alle verwachtingen en was (zo goed als) volledig uitverkocht. Jan speelde meer dan 50 concerten en palmde en passant ook Dranouter, Boterhammen in het Park en de Gentse Feesten in. En er kwam een biografie én een cd-box met nieuw werk.

Ook in het theaterseizoen 2017-2018 staat Jan De Wilde ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals ‘Wals met Mathilda’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’.

Voor de ‘Dag meneer De Wilde’ tour pakt Jan groots uit. Hij doet het samen met zijn ‘Vrienden’. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.

Met: Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas), en Liesbeth De Lombaert (viool).
 
Copyright foto: Kris Croonenberghs

Sportlaan 1, 9630 Zwalm
9 feb 2018
www.jandewilde.net/
Zwalm Kluistert
editeer
Zwalm Kluistert - Liliane Saint-Pierre & Marijn Devalck met "Compagnons de la chanson"

Zwalm Kluistert - Liliane Saint-Pierre & Marijn Devalck met "Compagnons de la chanson"

2 Vlaamse topentertainers voor het eerst samen verenigd én vereeuwigd op het podium. Meer dan 100 jaar muzikale ervaring in puur Frans chanson.
2 passionele Vlaamse artiesten stapten allebei erg jong in het vak en waren succesrijk als kindster. Daarna kozen ze toch andere richtingen in leven en werk. Liliane Saint-Pierre zong het levenslied in vele muzikale gedaantes. Marijn Devalck acteerde in musicals in buiten- en binnenland, deed film en TV-werk en is nooit gestopt met zingen.

Met: Liliane Saint-Pierre (zang), Marijn Devalck (zang, gitaren), Jean Van Lint (zang en contrabas), Dirk Van der Linden (zang en klavieren), Eric Rits (drums), Willem De Rijdt (geluidsingenieur), Alain Mazijn (producer/lichtbeeld/projectie)

Sportlaan 1, 9630 Zwalm
20 apr 2018
muziektheater.be/
Zwalm Kluistert
editeer
Zwalm Kluistert - Arnout Van den Bossche met "Burn-out voor beginners"

Zwalm Kluistert - Arnout Van den Bossche met "Burn-out voor beginners"

Voor zijn nieuwe show Burn-out voor Beginners haalt Arnout Van den Bossche inspiratie uit zijn vorige leven: het bedrijfsleven. De absurditeit van ellenlange mailconversaties terwijl je collega gewoon naast je zit, procedures die worden opgestart wanneer een printer de geest geeft en het haantjesgedrag van de managers... Arnout zag hoe werknemers zich door deze schijnbaar kleine elementen zot lieten maken, tot ze zelfs in burn-outs belandden. Het lijkt wel een trending topic, die burn-out. De media berichten regelmatig over de slachtoffers: artsen, cipiers, ambtenaren... elke beroepssector lijkt er vatbaar voor. De bekende Vlamingen die uit de kast kwamen met de boodschap dat ze een burn-out hebben gehad, zijn talrijk: Eva Daeleman, Erika Van Tielen, Sam De Bruyn, Gert Verhulst... Niet toevallig heeft Nic Balthazarnet een film uit die het thema aankaart: "Everybody Happy". Daarin zien we een populaire maar opgebrande stand-upcomedian die wanhopig uit zijn trechter probeert te kruipen om toch maar niet finaal te crashen.

Sportlaan 1, 9630 Zwalm
1 jun 2018
arnoutvandenbossche.be/
Zwalm Kluistert
editeer
             Meldingen   Sitemap   Contact    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory