Zwalm Kluistert - cultuurprogramma

Flemish Folk Caravan - Wör & Trio Dhoore

Flemish Folk Caravan - Wör & Trio Dhoore

 

De Flemish Folkcaravan laat de geitenwollen sokken thuis en verovert wereldwijd het hart van menig folkfanaat met het imago van een stoere rockband waarin een drummer en bassist overbodig zijn.

Wör en Trio Dhoore presenteren een boeiend avondvullend programma met folkmuziek als muzikale rode draad.

Kerk Sint-Andreas, Beerlegemsebaan 53, 9630 Beerlegem
4 okt 2019
www.flemishfolkcaravan.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Stokman & Vos - Een zoen van toen

Stokman & Vos - Een zoen van toen

Met hun Golden Oldies-programma ‘Een Zoen van Toen’ hebben Astrid Stockman en Liesbeth Devos (aka Stokman & Vos) een glasheldere missie: senioren verblijden met pareltjes uit ons muzikaal cultureel erfgoed. En dat willen ze niet alleen doen in ontmoetings- en cultuurcentra maar ook in woonzorgcentra.

Speciaal voor hen duikt dit aller charmantste sopranen duo in de mooiste melodieën uit het klassieke en lichte repertoire. Samen met Stijn Bettens op de accordeon trakteren ze het publiek op hun favoriete meezingers.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
21 nov 2019
www.stokmanenvos.
Niet-gecategoriseerd
editeer
Belpop Bonanza presenteert: André Brasseur & Band

Belpop Bonanza presenteert: André Brasseur & Band

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Hij pakt Pukkelpop in en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 79 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan bij blijven zitten. Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf zijn fascinerende levensverhaal.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
23 nov 2019
www.andrebrasseur.org
Niet-gecategoriseerd
editeer
Steven Goegebeur - De man van morgen

Steven Goegebeur - De man van morgen

Op een dag. Op een waarlijk schone dag is het genoeg geweest. Op die dag beslist de komiek Steven Goegebeur om het helemaal anders te doen. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Vanaf nu wordt alles, maar dan ook alles, beter. De ‘man van morgen’ is geboren. En u zal het geweten hebben. Want de man van morgen zal spreken. Zal gloedvol betogen hoe ook u uw leven kan veranderen en verbeteren. De man van morgen zakt af naar vandaag om ook u allen de stralende toekomst binnen te leiden.    

In zijn derde zaalshow brengt Steven Goegebeur op onnavolgbare wijze het relaas van een man die eindelijk het licht heeft gezien. In een wervelende vertelling over hoe om te gaan met ‘de toekomst’.  Komt de toekomst ons toe? Moeten we alles plannen of leven we van dag tot dag? En vooral, kunnen we de toekomst veranderen? Volgens De man van morgen wel.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
13 dec 2019
www.stevengoegebeur.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Pascale Platel - Deer Diana

Pascale Platel - Deer Diana

Deer: hert; hertje; jachtbuit
Deer: speling op ‘dear’: liefste; lieve
Diana: Godin van de jacht
Deer Diana, gij goddelijke prooi, hoe is het in godsnaam zover kunnen komen?

Ik ken Diana van op school.
We wilden alle twee dolgraag kleuterleidster worden en les geven aan de freubels, in de freubelklas.

Diana deed niets liever dan zoveel mogelijk freubels in haar armen nemen en dan rondzwieren. In ‘t klein zwembad van de Rooiegem kon ze dat zelfs met vier tegelijk.
Ik was meer diegene die de zwemkostuums mocht uitwringen in diene pers op de chloorgang en mijn haar zat er soms tussen en dan werd ik gescalpeerd.

We hadden alle twee een eetprobleem, maar we wisten het niet van elkaar.
We dachten gewoon dat we normaal waren.
Hahaha, grappig, hé?

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
17 jan 2020
www.pascaleplatel.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Willem Vermandere

Willem Vermandere

Willem Vermandere, geruime tijd reeds over de berg van 75 jaar geklommen, een oude krijger, maar ‘van verre’ is daar niets aan te zien. Hij gaat onverminderd op stap met zijn trawanten Freddy, Pol en Bart met al hun snaren en gitaren, een resem fluiten en klarinetten en de grote contrabas.
Noem hem gerust ‘nen poëet’, dat klinkt niet zo plechtig als ‘nen dichter’.

Nog steeds met scherpe kijk op de zotte wereld, een knipoog en een glimlach, nooit bitter of ontgoocheld, eerder ontroerd over de kleine dingen van elke dag en toch soms verstoord over de gang van zaken in de wereld rondom.

Als een eeuwenoude boom, met zijn wortels stevig in de grond en zijn armen reikend naar de hemel, verankerd in het leven, verbonden met de voorvaders, dromend van  de kinderen van morgen.

’t Zijn liedjes en ‘vertellementen’ van zottigheid en tederheid, van verdriet en ‘kontentement’, van ergernis en verrukking om onze wereldbol. De refreintjes zijn er om mee te zingen. En voor al wat ze niet gezegd krijgen, spelen ze muziekjes.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
21 feb 2020
www.willemvermandere.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Speelman -  Pluche

Speelman - Pluche

Is er enige vorm van leven mogelijk!?
Zou het kunnen?
Of is het gewoon absurd?

De Ursus adulans ad dormiendum - vrij vertaald de Knuffelbeer of kortweg Knuffel - bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic.
Maar voor het overgrote deel (95%) uit … pluche!

Getuigenissen van extreem jonge mensen vertellen over gevoelens van geborgenheid, troost, veiligheid en ja, zelfs liefde voor deze samenstelling van stof, draad en… pluche!

Deze grote groepen individuen komen van over heel de wereld, met verhalen die zelfs onze meest geharde wetenschappers tot tranen toe bewegen.

De vraag dringt zich steeds dwingender op.

Zou het mogelijk zijn dat een juiste combinatie van deze drie materies (stof, draad en… pluche!) een bepaalde reactie teweegbrengt, waardoor het geheel van deze massa’s tot een zekere levensvatbaarheid wordt gebracht?

Met andere woorden… Leven ze???

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt zijn publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die knuffels brengen ze mee naar de voorstelling en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap. Na de voorstelling krijgen de peuters en kleuters hun knuffel uiteraard ongehavend terug, al zullen ze hem nét ietwat anders bekijken.

‘Pluche’ is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming… maar vooral over fantasie, veel fantasie!

Vergeet dus zeker niet je favoriete knuffel mee te brengen!

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
17 mei 2020
www.speelmanvzw.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Lieve Blancquaert - Circle of Life

Lieve Blancquaert - Circle of Life

"Circle of Life” is het sluitstuk van Lieve Blancquaerts wereldwijde zoektocht naar de mens en zijn rituelen, tradities en gebruiken, bij de meest universele momenten van geboorte, liefde en dood.

Lieve Blancquaert werkte jaren aan haar uitzonderlijke projecten Birth Day, Wedding Day en Last Days, die successen waren zowel op televisie als in boekvorm.

Geboorte, liefde en dood, de grote momenten uit het leven, zijn universeel. En toch altijd uniek. 

‘Circle of Life’ brengt de drie grote levensverhalen samen op een nieuwe, verrassende manier. Hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt, hoe en waarom we ons met elkaar verbinden en ten slotte hoe de wereld afscheid neemt. Samen wordt het een uniek multimediaal verhaal over de mens en deze wereld. Wat ons verenigt, en apart maakt.

Een onvergetelijke reis doorheen de wereld en zijn bewoners, door de bijzondere ogen van een uitzonderlijke reizigster.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
9 okt 2020
www.lieveblancquaert.be
Niet-gecategoriseerd
editeer