PMD

De nieuwe blauwe zak komt eraan!

1 januari 2020 is het zover. Dan introduceert IVLA de nieuwe blauwe zak in jouw gemeente. En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage.

Alle plastic verpakkingen vanaf 1 januari 2020

Naast de plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons mogen nu ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen in de blauwe zak. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Maar ook plastic zakken en folies mag ja vanaf 2020 allemaal in dezelfde zak sorteren. Alles samen goed voor ongeveer 8 kilogram minder restafval. Een goede zaak voor het milieu, én uw portemonnee.

Oude zakken blijven geldig

Wie nog maar net een rol PMD-zakken heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. De oude zakken blijven onbeperkt geldig. Vanaf 2020 mag je ze voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen. De nieuwe zakken zullen verkocht worden in dezelfde verkooppunten: jouw supermarkt, buurtwinkel, enzovoort. Ook aan de ophaling verandert er niets. Je mag de nieuwe blauwe zak dus op dezelfde dag buitenzetten als vroeger. Meer sorteren dus, met hetzelfde comfort.

Meer informatie?

Vragen: contacteer de IVLA-infolijn.
De blauwe zak.pdf
(714,45 KB)
             Meldingen   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory