Woonloket

 Het nieuwe decreet houdende de nieuwe Vlaamse Codex Wonen omvat alle wettelijke bepalingen betreffende wonen en gaat in vanaf 1 januari 2021. Het is vaak moeilijk om in de wetteksten precies die informatie te vinden die je nodig hebt. Daarom helpen we je graag! Onder onze rubriek wonen kan je een overzicht vinden van de meest voorkomende situaties als je eigenaar, huurder of verhuurder van een woning bent. Heb je nog meer vragen of zoek je advies op maat? Dan kan je altijd terecht bij ons woonloket. Lokaal bestuur Zwalm werkt voor haar woon-en energieloket samen met intercommunale SOLVA. Elke donderdag komt Charlotte Temmerman, adviseur lokaal woon-en energiebeleid, langs in Zwalm.

Plan je grote verbouwingen?

Charlotte helpt je de weg te vinden in de beschikbare premies en begeleidt je bij de aanvraag.    

Wil je jouw woning energiezuinig maken?

Charlotte brengt je in contact met het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie voor renovatieadvies op maat. Of met een BENOvatiecoach die je kan begeleiden in het zoeken naar aannemers, offertes vergelijken... Mogelijks kan je ook gebruikmaken van de energielening, een lening aan 0 % om energiebesparende renovaties te doen. Charlotte zoekt het voor je uit. 

Betaal je (te)veel voor elektriciteit en gas?

Charlotte helpt je verschillende energieleveranciers te vergelijken via de V-test en helpt je overstappen naar de goedkoopste aanbieder. Misschien heb je wel recht op een gratis energiescan, een snelle doorlichting van je energieverbruik door een specialist bij jou thuis? 

Woonkwaliteit van je huurwoning

Huur je een woning maar heb je vragen/bedenkingen bij de staat van de woning? Ook hiervoor kan je contact opnemen met het woon- en energieloket.

Vragen rond leegstand en verwaarlozing 

Voor woningen die langdurig leegstaan of ernstig verwaarloosd zijn, kan jouw gemeente een belasting of gasboete opleggen. We helpen je zoeken naar een goede oplossing.

Vragen rond huren en verhuren

Wat zijn de rechten en plichten van een huurder/verhuurder? Charlotte gaat na hoe we jou kunnen bijstaan in jouw specifieke situatie.
 
Maak je graag een afspraak op donderdag bij Charlotte? Dat kan hier.
Geen resultaten gevonden.
             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory