Activiteiten gemeente Zwalm - Tickets en info

Yevgueni - Tijd is alles

Yevgueni - Tijd is alles

Vraag ons niet waarom, maar wat ons de laatste tijd nogal vaak bezig houdt is… tijd. Tijd is altijd en overal, maar ook – en vooral – steeds vaker te kort.

Tijd om – eindelijk – vader te worden bijvoorbeeld. En de verloren tijd die daaraan voorafging toen dat niet meteen wilde lukken. De tijd dus om aan je grootste avontuur ooit te beginnen. Maar dan wel net op het moment dat de tijd ergens in je achterhoofd al eens zachtjes begint af te tellen. En hoog tijd voor de wereld, de wereld waarin zij zal opgroeien. Maar meer dan ooit ook tijd voor twijfels of zij die het verschil kunnen maken de juiste kant op kijken. En of wij naar de juiste mensen kijken om – op tijd – het verschil te maken...

Tijd is alles, maar dit wordt weer twee uur pure winst!

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Zwalm
21 sep 2018
www.yevgueni.be
Zwalm Kluistert
editeer
Patrick Riguelle - On n'oublie rien: les chansons de Jacques Brel

Patrick Riguelle - On n'oublie rien: les chansons de Jacques Brel

In 2018 is het veertig jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Vorig jaar eerde zijn geboortestad Brussel hem met een manshoog standbeeld, dit jaar is het de beurt aan Patrick Riguelle, die hem een vurige hommage brengt met een programma waarin het oeuvre van Le Grand Jacques centraal staat.

Een gebald eerbetoon aan de grootste Belgische zanger aller tijden en diens onovertroffen repertoire, boordevol klassiekers die al meerdere generaties moeiteloos overeind blijven, en die in de vertolking van Patrick Riguelle veel van hun glans herwinnen.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Zwalm
26 okt 2018
www.patrickriguelle.be
Zwalm Kluistert
editeer
Yves Seghers & Eveline Cannoot

Yves Seghers & Eveline Cannoot

Tijdens de week van de senioren organiseren we opnieuw een Zwalm Kluistert-namiddag in de Zwalmparel. Yves Segers werd bekend met de hit ‘Ik schreeuw het van de daken’ tijdens de jaren ’90 en is een graag geziene gast op schalgerfestivals en seniorennamiddagen. Eveline Cannoot bouwde de afgelopen jaren een succesvolle solo-carrière uit en is één van de gezichten op Ment TV.

 

 

 

i.s.m. seniorenadviesraad

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Zwalm
26 nov 2018
http://zangeres.evelinecannoot.be http://www.yves-segers.be/
55-plus
editeer
Frank Vander linden - Nachtwerk

Frank Vander linden - Nachtwerk

'Nachtwerk' is veel dingen: Een plaat die klinkt zoals ze heet, en ook echt 's nachts geschreven is. Een verzameling hoogstpersoonlijke songs, gevat in een intens, late late night-geluid. Het bewijs dat Frank Vander linden, die met De Mens nauwelijks een half jaar geleden het bejubelde '24 uur'-album maakte, nog meer wilde vertellen.

Bijna tien jaar na zijn solo-langspeeldebuut 'Frank Vander linden' (met 'In de walszaal'), is 'Nachtwerk' nog confessioneler, nog indringender van teneur.  Geen feestmuziek, maar wel een muziekfeest. Van de eerste single 'Ik dacht aan een vrouw' tot de ironische slotsong 'Weet jij hoe het moet?' is 'Nachtwerk' één  donkere, maar uiteindelijk troostende luisterervaring.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Zwalm
7 dec 2018
http://frankvanderlinden.be/
Zwalm Kluistert
editeer
Laïs - Midwinter Tales II

Laïs - Midwinter Tales II

De zomer lijkt ver weg. De herinnering aan de zonovergoten dagen vervaagt en maakt plaats voor een kille werkelijkheid vol bevroren sloten, koude tenen en gesloten deuren. Het leven is teruggebracht tot een kwestie van overleven, de naakte essentie van ons bestaan blijkt bar en karig. 

Op die momenten is dat kleine vleugje mystiek onmisbaar. Die warme gloed van saamhorigheid die zich zo thuis voelt als mensen zich verenigen. En dat is wat Laïs ons deze winter met graagte serveert.

Met Midwinter Tales 2 gaan ze een welluidend en door velen innig gewenst vervolg geven aan wat ze het beste kunnen : zingen op hemelse plaatsen met duivels genoegen en in perfecte harmonie.

De eendracht uit vroeger tijden krijgt in deze nieuwe kerktour een even onverwacht als aangenaam tweede leven. Ondersteund door Tim Vandenbergh op contrabas en Seraphine Stragier op cello, harp en viool brengen ze veelzijdigheid, meerstemmigheid, schoonheid en frivoliteit. En dat met een volledig nieuw repertoire. Licht in de duisternis en verbroedering alom. Hallelujah!

Kerk Beerlegem
1 feb 2019
http://www.lais.be/
Zwalm Kluistert
editeer
Sprookjes enzo - Incontri#2

Sprookjes enzo - Incontri#2

Bij valavond steken we de vuren aan en nodigen we je uit op een eigenzinnig vuurspektakel in openlucht. Met Incontri#2, wat staat voor ontmoetingen, vertellen we je een klein verhaal vol sterke beelden dat je doet wandelen tussen de sterren en laat dansen tussen de vlammen. Paraplu's worden draaimolens van vuur, vuurslangen schieten weg in het donker…

 

Een magische vuurperformance in openlucht voor iedereen vanaf 3 jaar!


Recreatiesite, Sportlaan
10 feb 2019
www.sprookjes.be
Familie
editeer
Rudolf Hecke & Gust De Coster - Kind van de Sixties

Rudolf Hecke & Gust De Coster - Kind van de Sixties

Rudolf gidst het publiek met passie, ontroering en verbazing doorheen feiten en fantasieën die de sixties de wonderbaarlijkste tijdspanne ooit maakten. Gust draait de plaatjes die in ieders geheugen gebrand staan. En er is ook live band. Magie vult de ether, de barricaden van mei ’68 passeren, de lsd happenings van San Francisco, hippies, provo’s, kommune’s, vrije radio’s en vrije liefde, de pil, Dolle Mina’s, Leuven-Vlaams, Swinging Londen, het bed van John Lennon & Yoko Ono en de hoogmis van de flower-power… het Woodstock festival!

De muziek die een wereld van verschil maakt en de gebeurtenissen die de wereld voorgoed veranderen spelen zich in alle hevigheid voor je ogen en oren af. Seks! Drugs! Rock-n-roll en revoluties!

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Zwalm
29 mrt 2019

Zwalm Kluistert
editeer
Henk Rijckaert - Maker

Henk Rijckaert - Maker

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt.

Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan.

Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Als de TV storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen. 

Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt u wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.

Zet uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar u moet kloppen als er een storing is.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Zwalm
26 apr 2019
http://www.henkrijckaert.be/
Zwalm Kluistert
editeer
             Meldingen   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory